Kop Silo6 houten vloeren

SILO 6

Vloerverwarming

Showroom Harderwijk

Prijzen houten vloeren

Massieve vloerdelen

Houten vloer leggen

Visgraat parket

Verouderde vloeren

Plank of parket

Houten vloeren

Sollidfloor

Ondervloeren

Offerte aanvragen

Houtsoorten

Lamelparket

Onderhoud

Afwerking

Laminaat

Plinten

 

 

 

 

 

Amerikaans noten

amerikaans noten vloerdelen
De kleur van Europees noten is licht grijsachtig bruin tot warm donkerbruin, al of niet voorzien van een fraaie zwartachtige tekening. Amerikaans noten is warm donkerbruin, de kleurverschillen zijn minder groot dan bij Europees noten. Het spinthout is witachtig. Tussen spinthout en kernhout kan vaak een zone overgangshout voorkomen dat lichter is dan het kernhout. De kleur van Europees noten is sterk afhankelijk van de herkomst. Inlands, Duits en Oostenrijks noten is meestal nogal grauw. Frans en Zwitsers noten is mooier terwijl Spaans, Italiaans en ook het noten van de Balkan nog weer fraaier is. Het allermooiste van kleur en structuur zijn Turks, Kaukasisch en Iraans noten. Nogal lijkt veel op Amerikaans noten of is soms wat donkerder.
Amerikaanse loofhoutsoort met een fraaie donkere tekening; het is wat donkerder dan Europees Noten en heeft versgeschaafd soms zelfs een paarsachtige gloed. Noten wordt gebruikt voor meubelen en interieurs. Het hout is vast, niet splinterachtig en laat zich prima bewerken. Beschikbaar in massief hout en gefineerd plaatmateriaal.
amerikaans noten visgraatvloer
Amerikaans noten visgraat parket

 

Andere namen:
1. Europees noten, Duits, Frans, inlands, Italiaans, Kaukasisch, Iraans, Slavonisch, Turks enz. afhankelijk van de herkomst van het hout, Walnuss (Duitsland), noyer (Frankrijk), walnut (Groot-Brittannië)2. Amerikaans noten, black walnut.3. Nogal, Peruaans noten, tocte (Peru), Tropical walnut.
Botanische naam:
1. Juglans regia L., 2. J. nigra L., 3. J. neotropica Diels, J. spec. div.
Familie:
Juglandaceae.
Groeigebied:
1. Europa en Azië, 2. Oosten van Noord-Amerika, 3. Midden- en Zuid-Amerika.
Boombeschrijving:
1. Hoogte 15-30 m, takvrije stam zelden langer dan 6 m, diameter maximaal 1,5 m, gemiddeld 0,5-0,9 m.2. Tot 45 m hoog, gemiddeld 30 m, rechte takvrije stam gemiddeld 15-18 m lang, diameter 1,2-1,8 m. Soms komen aan notebomen waardevolle wortelknollen voor, waarvan fineer wordt gesneden dat als wortelnoten wordt verhandeld. Naar gelang de kwaliteit en de structuur onderscheidt men vol-wortel, half-wortel en geworteld noten.
Aanvoer:
Zaag- en fineerhout, gekantrecht hout en fineer.
Loofnaald:
Loofhout
Draad:
Recht, soms warrig of golvend.
Nerf:
Matig fijn.
Volumieke massa:
1. 680 (600-770) kg/m3 bij 12% vochtgehalte, vers 800-900 kg/m32. 650 kg/m3 bij 12% vochtgehalte.
Werken:
Matig.
Drogen:
Vrij langzaam. Moet om problemen te voorkomen, voorzichtig worden gedroogd.
Bewerkbaarheid:
Noten is met de hand en machinaal goed te bewerken en glad af te werken. Ook is het goed te draaien en uitstekend tot fineer te snijden.
Spijkeren en schroeven:
Goed.
Lijmen:
Goed.
Buigen:
Rechtdradig hout is zeer goed te buigen.
Oppervlakafwerking:
Goed.
Duurzaamheid:
Europees notenSchimmels 3.Anobium G.Termieten G.Hesperophanes G.Amerikaans notenSchimmels 3.
Impregneerbaarheid:
Kernhout 3-4.Spinthout 1.
Bijzonderheden:
Blauwzwarte verkleuringen ontstaan als noten onder vochtige omstandigheden met ijzer in contact komt. In sommige landen wordt het door versneld drogen donkerder geworden spinthout met het kernhout samen verwerkt. Het spinthout wordt echter zeer gemakkelijk door insekten aangetast.
Toepassingen:
Als fineer, triplex en ander plaatmateriaal toegepast voor meubelen en betimmeringen, radio-, televisie- en pianokasten. Voorts voor draaiwerk, beeldhouw- en snijwerk, muziekinstrumenten, lijsten, knoppen, grepen, geweerkolven enz.

Bron: De Arnhemse fijnhout handel

prijs Amerikaans walnoten lamelparket

Veel vraag krijgen we naar het onderhoud van een amerikaans walnoten vloer. Het is echter niet het hout wat onderhoud nodig heeft maar de gebruikte afwerking. Indien de afwerklaag versleten is praat je al gauw over herstel van de houten vloer. Vaak betekent dit dat de vloer geschuurd dient te worden.

 

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Laminaat

| Contact | Home | Partners |

© copyright 2005 - lopende jaar, Silo 6, loads of living