Kop Silo6 houten vloeren

SILO 6

Houten vloeren en Vloerverwarming

Showroom Parket Harderwijk

Prijzen houten vloeren

Massieve vloerdelen

Houten vloer leggen

Visgraat parket

Verouderde Visgraat vloer

Plank of parket

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Ondervloeren houten vloeren

Offerte vloer aanvragen

Houtsoorten

Lamelparket en lamelplanken

Onderhoud houten vloeren

Afwerking en behandeling parket

Laminaat vloer

Plinten

 

 

 

 

 

 

Beuken

 

Een van de meest gebruikte Europese houtsoorten.

Ongestoomd Beuken:

Van nature is ongestoomd Beuken creme-wit van kleur. Wel komt er vaak bij oudere (dikkere) bomen een natuurlijke rode kernverkleuring voor.

In ongestoomd beuken worden de mooiste en blankste stammen gebruikt voor meubelhout. Eigenlijk is ongestoomd Beuken veel lastiger dan gestoomd Beuken - elk kleurgebrekje valt gelijk op.

Er is ook een sortering in de allerslechtste stammen waar veel kleurgebrek inzit: die worden gebruikt voor embalage, blind werk zoals te stofferen bankrompen en bijvoorbeeld ijsstokjes. Maar deze kwaliteitat hout verkopen wij niet!

Ongestoomd Beuken moet vroeg in het seizoen ('voor de langste dag') gezaagd worden. Het drogen heeft ook alle aandacht nodig om de kleur zo wit mogelijk te houden. Dit mooie witte hout wordt toegepast voor zeer luxe licht gekleurde meubelen. (voorbeeld: De kostbare Deense stijlmeubelen worden vaak van ongestoomd Beuken gemaakt)


Beuken is weliswaar hard maar NIET duurzaam. Het is daarom minder geschikt voor buitenwerk of toepassingen op vochtige plaatsen zoals aanrechtbladen of badkamers.

Gestoomd Beuken:

Beuken is uitstekend geschikt voor meubelen, interieurs en houtwaren. Het is hard, zeer goed te bewerken en splintert niet. Het is bovendien gifvrij en wordt daarom in keukens en bakkerijen gebruikt.

Van nature is Beuken creme-wit van kleur. Maar er komt vaak een natuurlijke rode kernverkleuring of ander kleurgebrek in voor. Daarom wordt Beuken meestal (95%) gestoomd waardoor het een egale zalmroze kleur krijgt. Men neemt aan dat gestoomd Beuken iets stabieler is dan ongestoomd. (opmerking: uiteraard heeft correct drogen MEER invloed op de stabilteit dan het stoomproces.)

Stomen gebeurt meestal in een soort betonnen bunker met ijzeren deuren waar het hout opgelat ingeplaatst wordt. Hoe langer het stomen, hoe donkerder het hout. Stomen is een lastig proces omdat er makkelijk kleurverschil ontstaat door te lang of juist te kort stomen.

Beuken is weliswaar hard maar NIET duurzaam. Het is daarom minder geschikt voor buitenwerk of toepassingen op vochtige plaatsen.

beuken gestoomd
beuken premier
beuken premier stroken
beuken gestoomd visgraat parket
beuken premier blok patroon
beuken tapis stroken parket

Botanische naam: Fagus Sylvatica
Groeigebied: Europa
(Er groeit ook Beuken in de Verenigde Staten maar dat wordt niet naar Europa verscheept)

Volumieke massa:
650-750 kg/m3 bij 12 % vocht.
Duurzaamheidklasse: 5

Bron: De Arnhemse fijnhout handel

Vloerverwarming: Beuken houtsoort is niet aan te raden op vloerverwarming.

Veel vraag krijgen we naar het onderhoud van een Beuken vloer. Het is echter niet het hout wat onderhoud nodig heeft maar de gebruikte afwerking. Indien de afwerklaag versleten is praat je al gauw over herstel van de houten vloer. Vaak betekent dit dat de vloer geschuurd dient te worden.

Houten vloeren

Solidfloor lamelparket

PVC vloeren

Gietvloeren

Laminaat

| Contact | Home | Partners |

© copyright 2005 - lopende jaar, Silo 6, loads of living