Kop Silo6 houten vloeren

SILO 6

Houten vloeren en Vloerverwarming

Showroom Parket Harderwijk

Prijzen houten vloeren

Massieve vloerdelen

Houten vloer leggen

Visgraat parket

Verouderde Visgraat vloer

Plank of parket

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Ondervloeren houten vloeren

Offerte vloer aanvragen

Houtsoorten

Lamelparket en lamelplanken

Onderhoud houten vloeren

Afwerking en behandeling parket

Laminaat vloer

Plinten

 

 

 

 

 

 

Oud amerikaans grenen

Wij kunnen voorlopig niet meer aan oud Amerikaans grenen komen , sorry

oud amerikaansgrenen

Als beginnend vloeren bedrijf, 12 jaar geleden, keek ik nog op tegen een specifiek bedrijf dat T.A.S.B genaamd was. Deze afkorting stond voor Timeless American Sports and Beams. Dit bedrijf had van een heel groot slopersbedrijf "Brandenburg" in Chicago een enorme hoeveelheid oude balken opgekocht,afkomstig vanhet voormalige Sears gebouw bij Chicago. De partij hout was voetbalvelden groot ...en wel 4 meter hoog. Ik heb, met veel plezier, een restant daar ter plekke nog mogen bekijken. Het overgrote deel van het hout bestond uit reclaimed Longleaf Yellow Heart pine. In het nederlands oud amerikaans grenen ook wel pitchpine genoemd.

Nu importeren we zelf dit machtig mooie hout. Zeker als je van een lichte uitstraling houdt is amerikaans grenen perfect te logen en vervolgens deze met een witte of neutrale zeep te zepen. De vloer wordt dan met de dag mooier.

We laten tegenwoordig lamelplanken hiervan maken. De uitstraling ( scheuren en spijkergaten) is nog altijd aanwezig. Breedtes is afhankelijke van welke formaat balken we kunnen bemachtigen. Normaal gezien is de minimum breedte waar we mee werken 25 cm.

oud amerikaans grenen

 

Veel vraag krijgen we naar het onderhoud van een oud amerikaans grenen vloer. Het is echter niet het hout wat onderhoud nodig heeft maar de gebruikte afwerking. Indien de afwerklaag versleten is praat je al gauw over herstel van de houten vloer. Vaak betekent dit dat de vloer geschuurd dient te worden.

 

 

 

Houten vloeren

Solidfloor lamelparket

PVC vloeren

Gietvloeren

Laminaat

| Contact | Home | Partners |

© copyright 2005 - lopende jaar, Silo 6, loads of living