Kop Silo6 houten vloeren

SILO 6

Vloerverwarming

Showroom Harderwijk

Prijzen houten vloeren

Massieve vloerdelen

Houten vloer leggen

Visgraat parket

Verouderde vloeren

Plank of parket

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Ondervloeren

Offerte aanvragen

Houtsoorten

Lamelparket

Onderhoud

Afwerking

Laminaat

Plinten

 

 

 

 

 

Eiken vloerdelen en kwaliteits verschillen

Eiken is op dit moment de meest populaire houtsoort die voor de houten vloer gebruikt wordt. Eiken is een verzamel naam voor diverse Europese eiken soorten. Veel eikenhout komt tegenwoordig ook uit China en Rusland. Uitstraling, hardheid en kleur is nagenoeg hetzelfde. In diverse vormen treffen eikenvloeren aan:

Massieve eiken vloerdelen . lamelplanken . visgraat parket

Deze planken zijn te leveren met of zonder velling. Velling is de schuine zijde ( facetrand ) langs de randen van de plank.

Uitstraling wordt vooral bepaald door combinatie van kwaliteit en afwerking. De kwaliteit van eikenhout hebben we hieronder beschreven.

QFQ: De hier beschreven kwaliteit "QFQ" is de hoogste kwaliteit die te krijgen is. Een zeer strakke rustige vloer zonder knoesten en een strakke belijning door de kwartierse zaagmethode. Nagenoeg geen kleurverschillen zijn toegestaan. Deze vloer is alleen als tapis, visgraat en breedstrook tapis te krijgen en behoort tot het dure tot zeer dure segment.
1 Bis: De hier beschreven kwaliteit "1/Bis" is een strakke rustige vloer met kleine knoesten met een maximum formaat van ongeveer 1 cm. Zowel dos als kwartiers gezaagde planken. Minimale kleurverschillen zijn toegestaan. Elke plank is uniek in structuur, uiterlijk en kleurnuance.
Select/Natuur De hier beschreven kwaliteit "select" is een strakke rustige. Zowel dos als kwartiers gezaagde planken. Minimale kleurverschillen zijn toegestaan. Elke plank is uniek in structuur, uiterlijk en kleurnuance. Deze kwaliteit heet ook "Prime"
Exellent Kwaliteitsomschrijving Grotendeels foutvrij hout, een incidenteel kwastje is toegestaan (max. 2 cm) en kleine droogscheuren toegestaan. Kleurenscala varieert van geelbruin tot donkerbruin (spint is bleekbruin).
Rustiek/ Rustiek A/B De hier beschreven kwaliteit "rustiek" is een nette speelse vloer met middelgrote knoesten, zowel dos als kwartiers gezaagde planken. Een klein spintrandje op de zichtzijde als zijnde kleurverschillen zijn toegestaan. Elke plank is uniek in structuur, uiterlijk en kleurnuance. Deze kwaliteit wordt ook wel omschreven als "rustiek A/B". De genoemde knoesten zijn standaard door ons gestopt met een vulmiddel. ( kleur van het vulmiddel is nooit helemaal gelijk aan de kleur van het hout )
Robuust/ Rustiek C De hier beschreven kwaliteit "robuust" is een grove speelse vloer met grote knoesten, zowel dos als kwartiers gezaagde planken. Spint, scheuren, pinholes (oude houtworm gaatjes) als zijnde kleurverschillen en droogvlekken zijn toegestaan. Dit is een goede vloer die als surrogaat kan dienen voor de schaarse en zeer kostbare oud eiken vloer of verouderd eiken zonder de veroudering's techniek toe te passen. Elke plank is uniek in structuur, uiterlijk en kleurnuance. Wordt ook "rustiek C" genoemd. De genoemde knoesten en scheuren zijn standaard door ons gestopt met een vulmiddel. ( kleur van het vulmiddel is nooit helemaal gelijk aan de kleur van het hout )
Abdij Kwaliteitsomschrijving Kwastgrootte max. 8 cm, kleine kwastgaatjes, gevulde kop- en droogscheuren, gevulde kwastgaten, spint en hart (max. 1/3 van de plank) toegestaan.
Kleurenscala varieert van geelbruin tot donkerbruin (spint is bleekbruin)
Kwastarm De hier beschreven kwaliteit "knoestarm" lijkt op het eerste gezicht op een selecte vloer. Knoesten zijn wel toegestaan maar niet veel aanwezig. Spint kan wel overmatig aanwezig zijn. Zowel dos als kwartiers gezaagde planken. Kleurverschillen zijn aanwezig. Elke plank is uniek in structuur, uiterlijk en kleurnuance.

 

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Laminaat

| Contact | Home | Partners |

© copyright 2005 - lopende jaar, Silo 6, loads of living