Kop Silo6 houten vloeren

SILO 6

Vloerverwarming

Showroom Harderwijk

Prijzen houten vloeren

Massieve vloerdelen

Houten vloer leggen

Visgraat parket

Verouderde vloeren

Plank of parket

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Ondervloeren

Offerte aanvragen

Houtsoorten

Lamelparket

Onderhoud

Afwerking

Laminaat

Plinten

 

 

 

 

 

Massieve eiken houten vloeren

Plankenvloeren worden gemaakt van 2 cm dikke houten delen die van ouds-her worden bevestigd op een balklaag. Deze constructie werd gemaakt om de werkvloer van een ruimte te creëren. Voor deze werkvloeren werden vooral naaldhoutsoorten als grenen en vuren toegepast. Door de intrede van de betonvloer als werkvloer verdwenen de planken uit de traditionele vloerconstructie en werden deze enkel nog bij vlonderconstructies toegepast.

Toen de plank weer geliefd werd als vloer om op te leven en wonen werd deze vloer opnieuw toegepast met de plankverbinding van toen. De delen werden aanvankelijk zwevend gelegd op een isolatiedeken en onderling al dan niet verlijmd in de tand en groefverbinding. Een nadeel van de massieve planken vloer is de grote werking. ( het uitzetten en krimpen van de planken door verandering van luchtvochtigheid en temperatuur).
Door de jaren heen zijn varianten ontstaan van planken die een stabieler eindresultaat opleveren, namelijk de lamelplanken

De plankenvloeren die tegenwoordig leverbaar zijn hebben nog steeds de sfeer van de authentieke vloer van vroeger. Echter vele malen beter van kwaliteit en een vrijwel onbegrensde keuze in uitvoeringen en houtsoorten is mogelijk. Een laatste trend is antieke verouderde eiken vloer met een doorleefd karakter. De vloeren stralen eenvoud maar tegelijkertijd ook klasse uit en zijn geschikt voor bijna ieder interieur.

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Laminaat

| Contact | Home | Partners |

© copyright 2005 - lopende jaar, Silo 6, loads of living