Kop Silo6 houten vloeren

SILO 6

Vloerverwarming

Showroom Harderwijk

Prijzen houten vloeren

Massieve vloerdelen

Houten vloer leggen

Visgraat parket

Verouderde vloeren

Plank of parket

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Ondervloeren

Offerte aanvragen

Houtsoorten

Lamelparket

Onderhoud

Afwerking

Laminaat

Plinten

 

 

 

 

 

Ondervloeren

De ondervloer waarop de houten vloer moet komen te liggen, moet droog zijn en blijven. In een bestaand huis met een goed geventileerde kruipruimte is dit meestal geen probleem. Bij nieuwbouw waarbij de betonvloer vers is gestort, moet er met minstens 2 maand droogtijd rekening worden gehouden. Zekerheidshalve zullen wij dan ook altijd het vochtgehalte van de nieuwe ondervloer opmeten. Blijkt dan dat de ondervloer onvoldoende is aangedroogd, dan moet het leggen van de planken vloer uitgesteld worden.

Vast en vlak

Om een goede (vaste) houten vloer of parket te kunnen leggen, dient de ondervloer naast droog ook vlak en vast te zijn. Door de vloer te bekloppen kan makkelijk worden gecontroleerd waar zich holle ruimten en dus slecht aangehechte delen bevinden. Niet-hechtende losliggende delen (bijvoorbeeld tegels) behoren vooraf verwijderd te worden en de ondervloer kan dan nadien, met een egaliseermiddel worden geëgaliseerd.

CV leidingen

Als er centrale verwarming leidingen vrij dicht aan de oppervlakte in de ondervloer liggen dan kan er op die plaatsen meer krimp van de planken vloer worden verwacht omdat het water in deze leidingen (en dus de vloer eromheen ook) tot 70-80°C warm kan worden. Om problemen te voorkomen, moet een houten vloer dan vast verlijmd worden (met spaanplaat tussenvloer).

 

Tussenvloer (Soepele) voor zwevende houten vloeren

De naam tussenvloer en ondervloer wordt door elkaar gebruikt. Strikt gezien is de draagvloer de ondervloer en de produkten waar hier over gesproken wordt zijn tussenvloeren. In de parketbranche worden ze echter meestal ondervloer genoemd, en dat doen wij hier ook. Een goede ondervloer onder uw zwevende planken vloeren, parket en laminaat is belangrijk voor wat betreft egalisatie, geluiddemping, vloerverwarming-geschiktheid en temperatuurregulering. Silo 6 kan voor elke toepassing de juiste ondervloer leveren. Ondervloeren zijn verkrijgbaar in diverse kwaliteiten, afmetingen en diktes en zijn gemakkelijk te verwerken.

Opbouw van de ondervloer

De basis van de soepele ondervloer is meestal een koolwaterstof polymeerschuim die in dichtheid en dikte kan variëren om meer of minder bepaalde eigenschappen te verkrijgen. De bekendste en meest toegepaste koolwaterstof polymeerschuimen zijn polyethyleen en polystyreen. Polystyreen heeft een hogere dichtheid en drukvastheid dan polyethyleen.
Op het basisschuim is vaak een polypropyleen(=PP) film bevestigd, deze zorgt voor de dampdichtheid.

Een selectie uit de verschillende soorten ondervloeren:

  • PE foam met alu PP film 3 mm
  • PE foam met alu PP film 3 mm en 20 cm overlap
  • PE foam met goudkleurige PP film 5 mm met hoge contactgeluidsisolatie
  • PE foam 3 mm met LDPE folie van 0,16 mm
  • PE foam met verhoogde dichtheid 3 mm, hogere geluidsisolatie en drukstabiliteit
  • PE foam 2 mm
  • PE foam 3 mm
  • Polystyreen 2,2 mm hogere drukstabiliteit dan PE foam
  • Polystyreen 5 mm hogere drukstabiliteit dan PE foam en goede contactgeluidsisolatie

Dampdichte folie

Dampdichte folie is bedoeld om ondergronden 100% dampdicht af te sluiten, zodat eventueel aanwezig vocht niet in de kostbare houten vloer kan trekken. Dampdichte folie is leverbaar op rol en in diktes van 0.1 mm tot 0.2 mm en meestal gemaakt van LDPE (Low Density PolyEthyleen bekend van de plastic draagtas).

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Laminaat

| Contact | Home | Partners |

© copyright 2005 - lopende jaar, Silo 6, loads of living