Kop Silo6 houten vloeren

SILO 6

Vloerverwarming

Showroom Harderwijk

Prijzen houten vloeren

Massieve vloerdelen

Houten vloer leggen

Visgraat parket

Verouderde vloeren

Plank of parket

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Ondervloeren

Offerte aanvragen

Houtsoorten

Lamelparket

Onderhoud

Afwerking

Laminaat

Plinten

 

 

 

 

 

Massief-lamelparket-tapis-vloerdelen

Uitstraling van uw vloer is een zeer persoonlijke zaak. Maar hoe die uitstraling tot stand komt en welke basis we als vloer moeten gebruiken daar zitten nogal wat veschillen in. Gaan we nou voor een massieve eiken houten vloerdeel, een lamelplank of toch voor de traditionele eiken tapisvloer? Hieronder een korte uitleg van de verschillen:

Massieve planken

Massieve vloerdelen zijn gefabriceerd uit een en dezelfde houtsoort. De dikte varieert van 16 mm tot en met 22 mm. Tegenwoordig worden bij de meeste parketzaken de planken standaard voorzien van mes en groef rondom de plank heen. Het grote nadeel van de massieve plank is de enorme werking ( het uitzetten en krimpen van de planken door verandering van luchtvochtigheid en temperatuur).

Lamelparket

Lamelparket zijn planken die opgebouwd zijn uit een multiplex ( berken is het best) als drager met een toplaag van de gewenste houtsoort. Deze toplaag kan varieren van 3 tot en met 6 mm. Voor de tropische houtsoorten is technisch gezien 4 mm toplaag gewenst. Zeer grote voordeel van de lamelplank is de minimale werking. Nadeel is dat de toplaag zeer vakkundig op de drager gelijmd dient te worden. Dit is een kostbaar proces en is daarom terug te vinden in de prijsverschillen van de lamelplank. Indien deze verlijming niet correct plaats vindt treedt er delaminatie op. Of terwijl het loslaten van de toplaag.

Door zijn geringe werking is deze vloer uitstekend zwevend te leggen en met de juiste ondervoer het antwoordt voor appartementen en lofts. Als u de planken in onze fabriek ( ja wij hebben onze eigen schaverij en olie/lak straat) laat afwerken is deze vloer prima voor de doe het zelfer.

Lamelparket vindt u ook terug onder de naam werkingsvrij, duoplank, multitopfloor, combifloor en lamel vloerdelen. Wij leveren deze breeddeel en als strokenparket. Lamelplanken zijn er van 14 cm tot wel 26 cm breed in diverse selecties.

lamelplank

Silo 6 levert de vloerdelen in verschillende breedten, dikten en sorteringen. De planken zijn daarnaast naar keuze verkrijgbaar met een vellingsrand of zonder velling. Een vellingsrand of vellingkant is het schuine kantje aan de plank.

Tapisparket

De traditionele parketvloer gemaakt van dunne plankjes van 6 tot 10 mm en vaak niet breder dan 12 cm. Een zeer ambachtelijke vloer waarbij de tapisstroken (strokenparket)vol verlijmd en gespijkerd worden op een spaanplaat (vaak broodjes) ondervloer. Een vloer met zeer geringe werking. Doordat dit een vloer is waar men met een gemiddelde vloer toch wel een week bezig is met leggen is dit niet een vloer voor de lagere bugetten.

De meest bekende tapisvloeren zijn de strokenvloeren en het visgraat parket. Een visgraat parket is een van de velen patronen die met een tapisvloer te leggen is.

Wat maar weinig mensen weten is dat met een zeer speciale ondervloer deze tapisvloer ook prima te leggen is in een appartement waar de 10 dB geluidsnorm van kracht is.

 

Verouderde houten vloeren

Verouderde vloeren zijn te leveren in massieve, lamelplanken of tapisvloeren.

Bij deze vloeren wordt het vloerdeel nadat deze geschaafd is op een specifieke manier verouderd. Ook is het mogelijk vloeren te leveren die op een oude eiken vloer lijken door de juiste combinatie van kwaliteit en afwerking.

Een robuuste plank met prachtige oud ogende scheuren en kleur verschillen in de planken. Het resultaat van juiste kwaliteit en afwerking. Het betreft hier dus een werkingsvrije plank met een robuuste toplaag van 6 mm.

oud eiken vervanger

Houten vloeren

PVC vloeren

Gietvloeren

Laminaat

| Contact | Home | Partners |

© copyright 2005 - lopende jaar, Silo 6, loads of living